28 Disember 2012

Faizol Ahmad Sondol Demokrasi

Seperti yang saya tulis pada posting semalam 27.12.12 saya dan ramai lagi peneroka menghadiri apa yang  disangka, AGM KPF yang di panggil oleh pengurus rancangan atas arahan oleh pengarah besar felda, Faizol Ahmad, ternyata bukan AGM sebenarnya tetapi satu taklimat yang telah diambil kesempatan oleh Faizol untuk bercakap berkaitan politik.


Bagi menyejukkan hati peneroka kerana memberi arahan supaya hadir tetapi AGM tak jadi, awal-awal lagi si Faizol ni dah bagi tahu bahawa alaun RM 200.00 bagi setiap perwakilan yang hadir tetap juga akan di bayar apabila balik kerancangan masing-masing melalui pengurus felda.

Apa yang pelik apabila beliau secara terang mengarahkan pengurus felda supaya bertindak menghalang sebarang ceramah politik yang baginya boleh memecah belahkan masyarakat rancangan tetapi yang tidak boleh berceramah itu adalah penceramah pembangkang manakala kalau BN tak apa.

Kalau dah ceramah politik tidak boleh, sepatutnya semua orang politik tak boleh masuklah, umno tak boleh PR juga tak boleh, baru betul, kalau PR tak boleh tetapi UMNO/BN boleh, ini peraturan apa ?

Beliau juga menyebut bahawa kami para perwakilan di kehendaki hadir ke Dewan Perdana Felda sekali lagi, munkin dua minggu dari sekarang, kerana ada usaha dari pihaknya yang merayu melalui Mahkamah Rayuan bagi membatalkan arahan Mahkamah Tinggi berkaitan  AGM yang di batalkan ini.

Maknanya Isa Samad masih sedang berusaha untuk merampas kerusi pengerusi koperasi permodalan felda  ini, maklumlah kpf mempunyai simpanan tunai yang banyak, inilah yang membuatkan ada orang yang tidak senang duduk selagi tidak memperolehinya.

Saya juga sempat menghadiri himpunan oren selamatkan felda hari ini.......( sila klik di bawah)

( 1,000 orang berhimpun desak Isa letak jawatan )
Kira-kira 1,000 orang - rata-ratanya memakai baju berwarna oren - berarak daripada masjid Universiti Teknologi Malaysia (UTM) selepas solat Jumaat, menuju ke Wisma Felda Jalan Semarak hari ini untuk mengadakan perhimpunan dan serah memorandum kepada Felda.

Tiada ulasan: